Op 14 oktober is in het Anne Frank Huis de tentoonstelling ‘Annes dagboek in cinema en theater’ geopend. Ik werkte samen met OVERHAUS aan de productie van deze expositie. Millie Perkins speelde in 1959 de hoofdrol in de Hollywood verfilming van het dagboek. Zij kwam deze week speciaal voor de opening naar Amsterdam.

Het toneelstuk ‘The Diary of Anne Frank’ ging in 1955 in première in New York. Otto Frank was nauw betrokken bij de totstandkoming van het script. Het toneelstuk veroverde de hele wereld. Een paar jaar later werd de gelijknamige speelfilm gemaakt. Ook de film werd een wereldwijd succes. Toneelstuk en film brachten het dagboek onder de aandacht van miljoenen lezers.

Joseph Schildkraut speelde zowel in het toneelstuk als in de film de rol van Otto Frank. ‘The Diary of Anne Frank’ was het hoogtepunt van zijn carrière. De Anne Frank Stichting heeft recentelijk een deel van zijn nalatenschap verworven. Een aantal bijzondere collectiestukken, aangevuld met objecten uit de eigen collectie, wordt in deze tentoonstelling getoond.