Sinds 2008 ben ik als museaal adviseur verbonden aan het Anne Frank Huis. Samen met de vaste medewerkers werkte ik aan tal van aanpassingen in de vaste museumroute. Zonder het bestaande museumconcept aan te tasten is gewerkt aan een betere logistiek, een nieuwe introductieruimte en een nieuwe dagboekzaal, een vernieuwde  presentatie in de nieuwbouw van het museum, de toepassing van een nieuwe huisstijl en een aantal tijdelijke tentoonstellingen.

Bij het Anne Frank Huis werk ik samen met Atelier van GOG (grafisch ontwerp) en OTH (architecten; ruimtelijk- en interieurontwerp). Mijn jarenlange ervaring als historicus/conservator bij het Rijksmuseum en het Amsterdams Historisch Museum komen in dit project goed van pas. Een klein museum aan de Prinsengracht met een miljoen bezoekers per jaar vereist een grote nauwkeurigheid en een scherp oog voor inhoud, vorm en museaal beleid. In dit museum is het van groot belang dat bij iedere aanpassing de ingetogen toon wordt bewaakt.

Ik ben dan ook niet louter adviseur, maar tevens operationeel. Ik denk mee over de inhoudelijke wijzigingen in de presentaties en ik bereid het programma van eisen voor m.b.t. vormgeving en ontwerp van vitrines, licht en alle andere museale en logistieke aanpassingen. Ook speel ik een sturende rol in de productie en denk ik mee met medewerkers van de Anne Frank Stichting, de architect en de grafisch vormgevers.

Atelier van GOG won in 2010 een Red Dot met de nieuwe huisstijl voor het Anne Frank Huis.